Gårdsskinka görs i fabrik med kärlek och glutamat

2008-08-13

 


 

 

 

Här har vi en klassisk ”kvalitetsskinka” med glutamat/smakförstärkare, med sälta (= låg salthalt?) och som tillverkats i en charkfabrik. Alltså inte hemma på gården! Men tillagad med omsorg och kärlek enligt gammal tradition, med 7 tillsatser med E-nummer samt hydrolyserat växtprotein (majs), arom och kryddextrakt.

 

Det börjar bli lite tjatigt med all kärlek i en massa mat, i bröd och i skinka. I och för sig lägger man det ena på det andra, så skapas en smörgås, enligt gammal tradition. Var det här med kärlek och gammal tradition inte nog utan man måste hotta upp skinkan med glutamat/smakförstärkare? Som om inte skinka, lagad med omsorg, smakar som skinka ska smaka? Skojar ni med oss konsumenter?

 

Till råga på allt påpekas på prioriterad plats att skinkan är ”utan tillsatt socker eller annat sötningsmedel”. Rör inte detta sig om en s k ”fri-från-märkning” som man bör undvika. I vart fall brukar man väl inte söta skinka med sötningsmedel.

 

Som ett led i folkupproret ”Rädda vår mat” ber vi här att få slippa smakförstärkaren glutamat, de onödiga tillsatserna med E-nummer, innehållslösa påståenden och floskler och gärna också slippa upplysning om vad som inte ingår (utom för glutamat, där det verkligen är en viktig upplysning).

 

Schysst i alla fall Ridderheims att ni talar om att skinkan inte är gjord hemma på eran gård, utan tillverkad på Direkt Charks fabrik i Göteborg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback