Det började fel

Direkt på morgonen gick det snett. Hade köpt Falöpings mellanyoghurt med blåbär, för att fota den och lägga ut på hemsidan under Sukralos. Den var ju märkt med ?Inget socker tillsatt? och var alltså sötad med sukralos. Det var ingen höjdare, snarare ett bottennapp. Den smakade beskt, urk, oätlig, ja f-n. Den kan väl bara inte bli en succé? Eller är det så att folk köper den på argumentet att ?inget socker tillsatt? och sen sockrar man själv där hemma? Nej den blev ratad, både tallriken och förpackningen tömdes i slasken.

Nu var sinnesläget inställt på skeptiskt kritik. Så det blev bara fler.

Gick in på en ICA-butik och såg irländska krabbor för 49:- /kg. Skylt indikerade ?kort datum?. OK det klarar jag för jag vet att de håller flera dagar efter ?bäst-före-datum? bara jag håller dem kallt. Sen hade dom färska ?nykokta? krabbor (vad är motsatsen till nykokta?) och då ville jag veta prisskillnaden. Skylten låg så illa till så det inte syntes, var tvungen ta en kölapp för att fråga. Det tog 10 minuter innan jag fick veta priset: 109:-/kg. OK då valde jag de pastöriserade. Ingen skylt på vad räkorna kostade, även detta ville jag veta innan eller om jag skulle köpte. 190:-/kg! Nej tack då nöjer jag mig med krabban, alltså 10 minuters väntan och ingen affär i manuella disken, p g a dålig prisskyltning!

Så kollade jag fläskfilén, för de hade två-tre olika. Dansk som till nyligen låg ?runt? 59:90 låg nu på 99:- och ICAs egen på 129:- svensk. Så låg där färsk, icke förpackad fläskfilé i charkdisken. Ingen prisskyltning fanns på någonting. Trängde mig förbi och frågade, 150:-/kg kostade den. Oj då sa jag. Jo men den kommer från ?något namn? som inte sa mig någonting och ingen skylt fanns det. Det var tydligen från någon gård i närheten som hade speciellt utvald kött och värnade om grisarna. Ska det vara så svårt att få veta vad vi erbjuds köpa?

Nej bättre skyltning vill vi ha, tack!

Min dag blev nu bara en bekräftelse på att det inte är lätt att vara konsument, inte heller att välja rätt, men hu så illa man behandlar oss.

Bengt